A módszerekről

A terápiák során integratív módszerrel dolgozom, amelyben alapvető fontosságú a terápiás kapcsolat. A kölcsönös bizalom elősegíti, hogy az élmények és érzések megoszthatóvá váljanak. A terápiás ülések során, a probléma függvényében, a következő módszereket alkalmazom:

Sématerápia

A sématerápia egy modern, eklektikus pszichoterápiás irányzat, amely hosszantartó pszichés problémák mélyebb megértésére és kezelésére irányul. A terápiás folyamat célja a  páciens érzelmi szükségleteinek feltérképezése és a be nem töltött szükségletek hatására kialakult hiányok, sérülések, negatív sémák korrekciója. Felnőttek esetén kognitív, imaginációs és élményterápiás technikát alkalmazunk, míg gyerekeknél játékterápiás eszközökkel egészítjük ki a folyamatot.

Kognitív viselkedésterápia

A kognitív viselkedésterápia egy fókuszált, rövid terápia (általában 10-20 ülés), amely során egy konkrét probléma, tünet megértése és csökkentése a cél. A terápia során a probléma és a hozzá kapcsolódó gondolatok, érzések és viselkedések feltérképezése és módosítása történik. Az üléseken és az ülések között aktív gyakorlatok, házi feladatok segítik a fejlődést.

Pár- és családterápia

A pár- és családterápia során a családtagok közötti kapcsolatra fókuszálunk. A családra, párra, mint rendszerre tekintünk és az a feltételezés, hogy a tünet/probléma a rendszer működéséből fakad. Ha a rendszer egyik tagja változni kezd, az a többiekre is hatással van.